Saturday, December 11, 2010

Shenja E Hulivudit


Shenja e Hulivudit ''Hollywood Sign'' është shenjë e famshme e cila gjindet në qytetin Los Angeles,në kodrën e Hulivudit,Moun Lee në malet Santa Monicës Californi.Kjo shenjë e shqipton emrin e famshëm ''Hollywood'' dhe fjala është e lartë 14 m dhe e gjatë 110 m.Shkronjat janë të bardha.Shenja është dizajnuar dhe është ndërtuar më vitin 1923.


VAZHDON...
PJESA DO TË KOMPLETOHET NESËR!!


Thursday, November 25, 2010

Hulumtimi i Statujës Së Lirisë

 Statuja e Lirisë ose ''The Statue Of Liberty'' është statujë gjigante ,e cila gjindet në qytetin më të madh të SHBA-ve New York,në ishullin Liberty Island.
Kjo statujë u është dhuruar SHBA-ve nga populli franqez si rast i 100 vjetorit të revolucinarit që solli çlirimin e kolonisë Franqeze nga Britania e Madhe.Kjo statujë u projektua nga Frederiko Agust Bartholdi me inxhinjerin nihmës të tij Aleksandar Gustov(autor i kullës së famshme në Pariz ''Kulla E Parizit ose Kulla E Ajfelit'').


Kjo statujë është neoklasike,kolosoale,kulturale e pranuar nga organizata botërore kulturore UNESKO.
 Gjithashtu kjo statujë është e gjatë 46.5m dhe feneri i saj është aq i madh që mund ta ndriqon të tërë New York.

Wednesday, November 24, 2010

Hulumtimi i Kullës Së Ajfelit

Kulla e Ajfelit është kullë metale e ndërtuar në vitin 1889 e cila gjindet në "Champ de Mars" në Pariz.Kjo kullë është një ndër 7 çudive të botës dhe është bërë ikonë për Parizin.Ndërtesa më e madhe në Pariz ose kulla më e madhe është nji momument më i vizituar nga njerëzit e Parizit,turistët e Francës dhe e të gjithë botës.Kulla e Ajfelit është 324 m e gjatë e cila vjen njëlloj si ndërtese 81-katëshe e ndërtuar më vitin siç thash 1889 nga Gustov(Poashtu inxhinjer i Statujës Së Lirisë në qytetin Amerikan New York)
Disa Linqe:
___________________________________________
___________________________________________
Për ta bërë download këtë mësim atëherë hyni këtu:
___________________________________________
Download Direkt Për Këtë Mësim:
___________________________________________
Fund
The End 
Fin